3 Gebouwen met een eigen dynamiek
Gebouwen

Downtown

Inspirerend en internationaal

Downtown bevindt zich pal naast het station. Aan de stationszijde bevindt zich een uitnodigende, dubbelhoge entreezone die ruimte biedt aan de lobby van het hotel, de lounge, het restaurant en de foyer van de congreszalen. Deze reeks van collectieve voorzieningen loopt als een continue oplopende ruimte vanaf de Stationslaan tot aan het Coulissenpark. Door uniform gematerialiseerde vloeren en transparante puien loopt de publieke ruimte letterlijk van binnen naar buiten door.

Midtown

Creatief & informeel

Midtown, is het informele en creatieve hart van 5TRACKS. Het centrale atrium huisvest de levendige Living Room. Hier vindt een vloeiende overloop plaats naar het park. De centrale vide en het open karakter van de plattegronden maximaliseert het contact tussen de verschillende gebruikers en stimuleert tot kennisuitwisseling en sociale contacten. De eerste laag van het gebouw biedt ruimte aan Desks, shared facilities en vergaderruimten. Op de volgende verdiepingen zijn de Spaces gevestigd.

De woningen op de bovenste vijf lagen van het bouwvolume zijn optimaal georiënteerd op de zon en profiteren maximaal van het uitzicht op het stationsgebied en de Bredase binnenstad. Op het dak van de kantoren aan de Stationslaan bevindt zich een groen terras waarvan bewoners gezamenlijk gebruik kunnen maken.

Uptown

World Class Business

Uptown, het westelijke kopgebouw, is gelegen op enige afstand van het gerechtsgebouw en heeft een duidelijke zichtlocatie zowel vanaf de spoorzijde als vanuit de Stationslaan. Hier bevinden zich dan ook de Offices. Het gebouw krijgt een luxueus en ‘corporate’ karakter. Het flexibele ontwerp maakt het mogelijk om verschillende grote kantoren te realiseren (500, 1000 of 2000m2) per vloer met een variatie aan inrichtingsmogelijkheden: van cellenkantoren tot kantoortuin. Midden in het gebouw bevindt zich de centrale lobby met receptie, vergaderruimten, koffiebar en de wintertuin. Het restaurant manifesteert zich zowel aan de Stationslaan, als aan het Coulissenpark, waar zich een riant terras op het zuiden bevindt.

Boven de kantoorlagen bevinden zich de grootste appartementen van het plan, die worden ontsloten vanuit eigen entrees aan de Stationslaan.