Locatie

Welkom in Breda

De historische binnenstad, het groene buitengebied, de parken in de stad, het Bourgondisch karakter en het rijke culturele leven maken van Breda een prettige en aantrekkelijke woon- en werkstad. Dankzij pareltjes als het Begijnhof, Valkenberg Park en de Grote Kerk weet Breda haar historie intact te houden. Een slimme stad met een relatief hoogopgeleide beroepsbevolking en kwalitatieve onderwijsinstellingen. Een dynamische stad met een aantrekkelijke combinatie van cafés, restaurants en brouwerijen, musea, theater, muziek en evenementen.

Knooppunt van West Brabant

Breda is van oudsher een knooppunt van internationale verbindingen. De stad kent een centrale ligging tussen belangrijke economische centra als de Randstad en de Vlaamse Ruit. De aanleg van de HSL-Zuid en de aansluiting hierop met hogesnelheidstreinen zorgen ervoor dat reistijden van en naar Brussel en Amsterdam worden verkort tot een uur, Antwerpen en Rotterdam liggen op 20 minuten. Een net van hoogwaardige openbaar vervoer-verbindingen, de ruit van snelwegen rond de stad en de verbreding van de A16 maken het bereikbaarheidsprofiel compleet.

5TRACKS

5Tracks is onderdeel van de ontwikkeling van ‘Via Breda’; de transformatie van de Bredase Spoorzone in het centrum van de stad. Een gebied van ongeveer 100 ha, direct grenzend aan de historische binnenstad, dat het nieuwe dynamische economische centrum van Breda zal vormen. Ingeklemd tussen het nieuwe gerechtsgebouw en het station van Breda kent 5Tracks een prominente positie. Goed bereikbaar, met zowel de auto als het openbaar vervoer en gelegen op loopafstand van de oude binnenstad.