Koopplannen? 800 woningen boven het spoor in Breda

800 woningen boven het spoor in Breda - Artist Impression - 5TRACKS Breda

▲ De fabriekshallen Backer & Rueb, eigendom van Amvest. © Palko Peeters

BREDA – De gemeente Breda en ontwikkelaars presenteren op dinsdag 6 november de Via Breda Informatiemarkt om uitleg te geven over de meest actuele bouwplannen ten noorden van het spoor. Het gaat om zeker 800 woningen

Tussen 18.30 en 20.30 uur kan iedereen terecht in het infocentrum van Via Breda aan de Belcrumweg 19 (pand Electron). Met name ook bewoners en ondernemers uit de Belcrum, Spoorbuurt, Drie Hoefijzers, Havenkwartier en Stationskwartier zijn uitgenodigd. Na de opening van het nieuwe NS-station, het gerechtsgebouw, de oplevering van onder andere de Willemstraat en de Stationslaan en de realisatie van Drie Hoefijzers-zuid is er zeker niet stilgezeten in Via Breda. De gemeente kan zich voorstellen dat u daar allerlei vragen over heeft”, aldus de uitnodiging.

De bouwplannen behelzen de Strip in het Havenkwartier, tussen de Belcrumhaven en de Speelhuislaan met de behouden Backer & Rueb-hallen (300 woningen en een woontoren), het terrein van de vroegere conservenfabriek Klavers Jansen (80 woningen en appartementen) en Drie Hoefijzers-noord, op het voormalige distributie- en opslagterrein van bierbrouwer InBev (270 woningen, waarvan de helft appartementen).

800 woningen boven het spoor in Breda - Foto - 5TRACKS Breda
▲ De fabriekshallen Backer & Rueb, eigendom van Amvest. © Palko Peeters

Tussen Drie Hoefijzers-noord en het NS-station komt nog een ander groot woningproject. Daar is een complex voorzien met 117 appartementen met een grote parkeergarage en een supermarkt (Albert Heijn). Er zijn die avond medewerkers van de gemeente, Synchroon/JP van Eesteren (5TRACKS), Thes (locatie oostkant station), Consortium Spoorzone Breda (Klavers Jansen), AM (Drie Hoefijzers-noord) en Amvest (Backer & Rueb) aanwezig om vragen te beantwoorden. In Breda zitten de komende vier jaar 6000 woningen in de pen om de overspannen huizenmarkt te verlichten.

800 woningen boven het spoor in Breda - Birdview - 5TRACKS Breda
▲ Gebiedsperspectief Havenkwartier, in vogelvlucht. Bron: Gemeente Breda © Gemeente Breda

Dit artikel is afkomstig van bndestem.nl
© Palko Peeters