Koning Willem-Alexander opent gerechtsgebouw in Breda

▲ In het gerechtsgebouw hangt een portret van Koning Willem-Alexander. © Ralph van Wolffelaar

BREDA – Koning Willem-Alexander opent vrijdag 14 september het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. Dat laat de rechtbank Zeeland-West-Brabant dinsdag weten.

Het thema van de officiële opening is ‘Opvoeding van de jeugd in de rechtsstaat en de rol van de instituties hierbij’. De Koning woont een zitting bij die wordt nagespeeld door leerlingen uit de tweede klas van het Stedelijk Gymnasium uit Breda. Ook wordt hij rondgeleid door het gebouw en spreekt hij met gebruikers.

In de nieuwbouw aan de Stationslaan zijn drie organisaties gehuisvest: de rechtbank Zeeland-West-Brabant, het Arrondissementsparket Zeeland-West-Brabant (Openbaar Ministerie) en de Raad voor de Kinderbescherming.

Het gebouw bevat onder meer 27 zittingszalen, kantoren en verschillende publieksruimtes. Aanleiding voor de nieuwbouw, die ruim twee jaar in beslag nam, was een sterke toename in het aantal rechtszaken.

Koning Willem-Alexander opent gerechtsgebouw in Breda - 5TRACKS Breda
▲ © ron magielse / pix4profs

Sinds juni is het nieuwe gerechtsgebouw in Breda in gebruik. Op zaterdag 29 september opent het gerechtsgebouw van 10:00 – 16:00 uur de deuren van het openbaar gebied (begane grond, eerste en tweede verdieping) voor het publiek.

De koning in Breda

De laatste keer dat Zijne Majesteit de Nassaustad bezocht, was in maart 2017. Toen kwam hij zelfs twee dagen achter elkaar. Op 9 maart 2017 bracht hij een ‘geheim’ werkbezoek aan basisschool Sinte Maerte in Princenhage.

Een dag later hielp hij, samen met koningin Máxima, in het kader van NLdoet mee met het opknappen van de Buurttuin in Breda-Noord. Dit was een initiatief van de Betrokken Ondernemers Breda.

Koning Willem-Alexander opent gerechtsgebouw in Breda - Kunst - 5TRACKS Breda

Dit artikel is afkomstig van: bndestem.nl